HomeMuurisolatie

Muurisolatie

Bespaar op uw stookkosten en kies voor het isoleren van de muur. Heeft u geen spouwmuur, of is deze niet makkelijk bereikbaar? Dan kunt u kiezen voor het isoleren van de binnenmuur. Meer weten? Lees dan snel verder!

Muurisolatie

Muurisolatie: Isoleren van binnenuit

Veel huizen en kantoren verliezen warmte door een niet goed geïsoleerde vloer, dak of muur. De meeste nieuwbouwpanden zijn goed geïsoleerd, maar voor oudere huizen en kantoren is dit niet altijd het geval. Wilt u de muren van de woning isoleren? Laat dit dan over aan een professional. Het zelf isoleren van de muren wordt vaak afgeraden vanwege de risico’s op vochtproblemen en schimmels. 

Muurisolatie voeren wij uit op twee manieren. Zo kunt u ervoor kiezen om de binnenmuur te isoleren door middel van een voorzetwand of door isolatieplaten. Elke methode kent voor- en nadelen.

Voordelen van muurisolatie

Het grootste voordeel van muurisolatie is de lagere energierekening en het geld wat u hiermee kunt besparen in de toekomst. Er zijn ook andere mooie voordelen van muurisolatie te noemen:

  • Warmtecomfort: Goed geïsoleerde muren houden de warmte binnen, ook tijdens de winter. Dit zorgt er voor dat de woonruimtes minder koud aanvoelen; 
  • Akoestische isolatie: Vervelende buiten geluiden, zoals verkeer, treinen of burenlawaai worden gedempt met goed geïsoleerde muren.;
  • Oplossing voor vochtproblemen: Goede isolatie zorgt voor een lager vochtpercentage en voorkomt vochtproblemen. Ook de kans op  schimmelvorming is kleiner;
  • Goed voor het milieu: Een goed geïsoleerd huis zorgt voor minder CO2-uitstoot, en is dus beter voor het milieu.

Huidige isolatie: Wat zit er in uw muren?

Om te bepalen wat de beste aanpak is, is het handig om eerst de huidige situatie in kaart te brengen. Een overgroot deel van de woningen heeft vaak al een isolatielaag. Helaas is deze laag vaak dun een geeft het matige isolatiewaarde. Door het bouwjaar van het huis na te gaan komt u al snel meer te weten over de huidige isolatiewaarde:

  • Bouwjaar voor 1975: Is uw woning voor 1975 gebouwd, dan is er bij de bouw geen isolatie aangebracht. In de jaren daarna kan een eerdere bewoner wel al een laag hebben aangebracht, maar in veel gevallen is dit een dunne laag die matige isolatie geeft;
  • Bouwjaar tussen 1975 en 1992: Huizen na het bouwjaar 1975 tot ongeveer 1992 hebben bij de bouw waarschijnlijk een kleine isolatielaag van 3 tot 5 centimeter meegekregen. Dit is een matige isolatielaag, dus er zijn kansen op verbetering;
  • Bouwjaar na 1992: Is uw huis gebouwd in 1992 of later? Dan hoeft u in alle waarschijnlijkheid de isolatie niet te verbeteren. Deze huizen hebben namelijk bij de bouw al een redelijke tot goede isolatie meegekregen. Vaak een laag van 8 tot 10 centimeter.

Twee manieren van muurisolatie

Wij voeren muurisolatie uit op twee manieren. Zo kunt u ervoor kiezen om de binnenmuur te isoleren door middel van een voorzetwand of door isolatieplaten. Elke methode kent zijn voor- en nadelen.

Voorzetwand isolatie

Bij voorzetwand isolatie wordt een valse wand tegen de bestaande muur gezet. De ruimte tussen de valse wand en de bestaande muur wordt dan opgevuld met isolatiemateriaal. Vervolgens wordt de muur netjes afgewerkt. Met deze methode levert u ruimte in, maar de isolatie is wel tip top!

Binnenmuur isolatie met platen

U kunt er ook voor kiezen om isolatieplaten te laten plaatsen op de binnenmuur. Dit zijn relatief dunne isolatieplaten met een hoge isolatiewaarde. Deze methode zorgt ervoor dat je minder leefruimte in hoeft te leveren.

Soorten muurisolatie van Lavos

Voorzetwand isolatie

Voorzetwand isolatie

Met voorzetwand isolatie kiest u voor het isoleren van de binnenkant van het huis. Dit kunt u doen door een valse wand te plaatsen of door platen op de binnenmuur te bevestigen.
Bekijk voorzetwand isolatie ››

Tussenmuur isolatie

Tussenmuur isolatie

Met tussenmuur isolatie kiest u ervoor om de scheidingwand tussen woonruimtes te isoleren. Deze vorm van isolatie wordt toegepast om warmte te behouden en geluidshinder te beperken.
Bekijk tussenmuur isolatie ››

Kosten en besparingen

Muurisolatie kosten

Bij Lavos Reiniging uit Blaricum profiteert u van zeer scherpe prijzen voor de isolatie van uw muren. De kosten kunnen uiteenlopen. De exacte tarieven zijn afhankelijk van uw specifieke wensen en vereisten.

De prijs per m2 is afhankelijk van de volgende factoren:

  • Soort isolatiemateriaal;
  • Dikte van het isolatiemateriaal;
  • Type isolatie;
  • De woning.

Wilt u meer weten? Neem dan telefonisch contact op (bel: 035 – 208 6162) of vul een gratis offerteaanvraag in. Het aanvragen van een offerte is uiteraard vrijblijvend. Op werkdagen ontvangt u doorgaans al binnen 4 uur reactie.

Subsidie

Wilt u de muren laten isoleren? Dan kunt u om de kosten te drukken een subsidie aanvragen. Via de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing) kunt u een isolatie subsidie aanvragen voor het verduurzamen van het huis. Dit kunt u doen op de website van de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). 

Om in aanmerking te komen voor subsidie moet u wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Het isolatiemateriaal moet een minimale isolatiewaarde (Rd-waarde*) hebben van 3,5 m2 K/w;
  • Het nieuwe isolatiemateriaal moet voldoende dik zijn aangebracht om aan de isolatiewaarde te voldoen. Bestaande isolatie (dat al aanwezig was) mag niet worden meegerekend om aan de minimale isolatiewaarde te voldoen;
  • U komt maar één keer in aanmerking voor subsidie. Als u al eerder subsidie heeft gekregen voor dakisolatie, kunt u geen tweede keer subsidie krijgen.

* De Rd-waarde geeft de warmte weerstand aan van het isolatiemateriaal.

Besparingen

Met de isolatie van uw binnenmuren doet u een investering. Dit betekent dat u in de toekomst veel geld kan besparen. Zo kunt u wel 20% tot 40% besparen op de gasrekening. De hoeveelheid die u bespaart hangt af van een aantal factoren: 

  • Uw stookgedrag: hoe u het huis verwarmt;
  • Type woning: tussenwoning, hoekwoning, 2-onder-1-kap of vrijstaande woning; 
  • Het isolatiemateriaal.

Wat klanten over ons zeggen:

Lavos isolatie - Klantenservice 400px - flipped

Ook uw woning isoleren en tot 30% besparen?
Neem vrijblijvend contact op.

Muurisolatie uitbesteden? Lavos is de beste keuze!

Overweegt u de isolatie van uw muren uit te besteden? Kies dan voor Lavos!

Onze werkwijze

Muurisolatie doen wij vanuit binnenuit. Dit doen we middels een voorzetwand of met isolatieplaten. Wij inspecteren altijd eerst de huidige situatie en maken een plan van aanpak voordat we aan de slag gaan. Op deze manier kan er efficiënt worden gewerkt en hebben we de meeste klussen binnen 1 werkdag geklaard. De materialen en technieken die we gebruiken hangen af van de constructie en uw voorkeuren.

Onze werkgebieden

Wij opereren met isolatiespecialisten in Blaricum en omstreken. Momenteel bedienen wij klanten in een straal van 40km rond Blaricum (Bussum, Naarden, Hilversum, Huizen, Eemnes, Laren, Baarn). Is uw bedrijf of huis elders gevestigd? Geen probleem, neem contact op voor de mogelijkheden.

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag. Misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Wij zijn maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur. Contact per e-mail kan ook.

Ik ben overtuigd

In 4 eenvoudige stappen naar besparing!
1. Aanvraag: binnen 4 uur reactie.
2. Offerte op maat: altijd vrijblijvend.
3. Uitvoering: wij isoleren. U bespaart.
4. Subsidie aanvraag: een extraatje in uw portemonnee.

Ook interesse in andere isolatie? Onze vakmannen zijn ook gespecialiseerd in:

Dakisolatie

Dakisolatie

Met een goed geïsoleerd dak verdwijnt de warmte niet uit uw huis en kunt u honderden euro’s besparen op de energierekening.
Bekijk dak isolatie ››

Vloerisolatie

Vloerisolatie

Met een goed geïsoleerde vloer houdt u warmte in huis en voorkomt u dat vochtige en koude lucht naar binnen komt.
Bekijk vloer isolatie ››

Kruipruimte isolatie

Kruipruimte isolatie

Met een goed geïsoleerde kruipruimte komt de koude of vochtige lucht niet naar binnen en kunt u veel geld besparen.
Bekijk kruipruimte isolatie ››